28 Ocak 2014 Salı

Kırma Börek

Kırma böreğin tarifini çok uzun zamandır vermek istiyordum. Çok yoğun olduğum için kısmet bugüneymiş. Bu yapımı çok pratik olan ayrıca çok da leziz bir tarif. Eşimin sevdiği bir börekmiş. Ben de bayılınca hemen annesinden öğrendim. Bence her an yapılabilecek pratiklikte. Ben 1 tepsi yaptığımda bize fazla geldiği için yarısını da pişmiş şekilde derin dondurucuya atıyorum hemen. Bence denenesi...

Malzemeler:
Yarım kilo yoğurt
3 tane yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt (daha sulu bir iç harç isteyenler 1 çay bardağı da kullanabilir)
1/4 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harç:
Yarım kilo lor peyniri veya
Değerlendirmek istediğiniz eski peynirler
isteyenler maydanoz da ekleyebilir

Yapılışı:

İç harç hariç tüm malzemeleri karıştırın. yumuşak akıcı bir kıvam aldığında yufkayı tezgaha açın. tam yuvarlak şekilde. yufkanın yarısına bu yumuşak kıvamlı harçtan dökün ve yayın. yufkayı yarım ay şeklinde kapatıp tekrar açın. bu işlemi yufkanın her yerine harç eşit paylaşsın diye yapıyoruz. Tam yuvarlak açık yufkanın bir yarısına peynirden serpiştirin. yufkayı yine yarım ay şeklinde kapatıp, uzun boy kısmından büzüştürün. İnce uzun büzdüğünüz yufkayı kesip parçalara ayırıp, tepsiye yerleştirin. tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra içlerine sürdüğümüz yoğurtlu karışımdan artan kısma en başta eklemediğimiz yumurtanın sarısını ekleyip çırpın, bu yeni yumurtalı karışımı tepsideki yufkaların üzerlerine dökün. Üzerlerine çörek otu serpiştirin.  200 derece fırında 35 dakika pişirin. afiyet olsunnnn (;













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder